Fietsvakantie met eigen fiets Nederland

Hoe een fietsvakantie met eigen fiets Nederland te boeken?

Nederland is één van de meest aantrekkelijke landen om een fietsvakantie te boeken. En dat is natuurlijk ook mogelijk met de eigen fiets. In deze blog een aantal praktische tips en suggesties om je fietsvakantie met eigen fiets Nederland tot een groot succes te maken. Een sportieve en duurzame vakantie in eigen land. Fietsen in de natuur in Nederland. Stap op de eigen fiets! Ook voor een goedkope fietsvakantie Nederland.

Individuele fietsvakantie met eigen fiets Nederland

Bij fietsvakanties heb je 2 grote groepen. Individuele of privé fietsvakanties of groepsreizen. We bedoelen hier fietsvakanties Nederland die worden aangeboden doorn reisorganisaties zoals EigenWijze Reizen, bij Fital, ANWB Reizen en SNP Natuurreizen. Dit zijn meestal compleet verzorgde fietsvakanties, voor overnachtingen en fietsroutes is gezorgd. Ook mogelijk om met eigen fiets te boeken.


fietsvakantie met groep

Fietsvakantie Nederland als groepsreis boeken

Je kunt een fietsvakantie Nederland met eigen fiets ook in het kader van een groepsreis of single fietsreis Nederland boeken. Het laatste is met name aantrekkelijk voor alleenstaanden. Of je nu 3 dagen of 7 dagen wilt fietsen in eigen land, ook bij een groepsreis of alleenstaanden fietsvakantie is het mogelijk dit met de eigen fiets te doen.


Natuur vakantiehuisje huren in mooie fietsomgeving.

Huur een vakantiehuisje in de natuur. Daar word je blij van. Indien jij in staat bent om met de auto of trein naar een vakantieadres in Nederland af te reizen, kan je waarschijnlijk je eigen fiets meenemen. Bij een autovakantie Nederland maak je dan gebruik van een fietsendrager. Die heb je ook voor elektrische fietsen en kan je ook huren. Als je met de trein reist, is het goed om te weten dat er in ieder trein in Nederland coupés zijn waar jij je fiets neer kan zetten. Je moet daar dan wel een apart fietskaartje voor kopen. Het vervoeren van vouwfietsen in de trein is gratis. Een vouwfiets moet echter wel volledig ingeklapt zijn. Lees hier alles over het vervoeren van een fiets in de NS trein.


Fietsen op het platteland

Fietsvakantie dicht bij huis

Woon je in een mooie en fietsvriendelijke omgeving? Fietsen vanuit huis kan natuurlijk ook heel aantrekkelijk zijn en is zeker een goedkope fietsvakantie Nederland. Je overnacht gewoon thuis en onderweg geniet je van de luxe van je eigen fiets. Negen van de tien menden kennen hun eigen omgeving niet. Fietsen is de beste en leukste manier om je eigen omgeving beter te leren kennen. En, ook in je eigen omgeving of regio kan je een fietsvakantie Nederland boeken met overnachting.


De voordelen van een fietsvakantie met eigen fiets in Nederland

De voordelen van een fietsvakantie Nederland zijn duidelijk maar wat zijn nu de voordelen van het gebruik van je eigen fiets? Op de eerste plaats is die fiets afgestemd op jouw lengte, gewicht en manier van fietsen. Het zadel en stuur staan op de juiste hoogte en de frame hoogte van de fiets is ook correct. Als tweede je fiets en jij zijn een soort van “eenheid”. Je weet hoe de versnellingen werken en hoe te remmen. En bij een elektrische fiets weet je hoe de accu weer op te laden en zijn actieradius. Kortom, een fietsvakantie Nederland met je eigen fiets boeken, biedt vele voordelen. Zeker als je een goede en goed onderhouden fiets of E-Bike hebt.

fietsvakantie in de natuur

De conditie van je fiets en een onderhoudsbeurt

Belangrijk, zeker bij een meerdaagse fietsvakantie Nederland en met gebruik van je eigen fiets, is het noodzakelijk dat je fiets in goede conditie is en er anti lek banden op de fiets zitten. Wij raden je aan om je fiets een onderhoudsbeurt te laten geven voor je vertrekt. Niets is zo vervelend om tijdens je fietsvakantie in eigen land materiaal pech te krijgen. Voorkomen is ook hier zeker beter.