Fietsroutes Limburg

Mooiste Fietsroutes Limburg

Fietsvakantie Nederland? Zie deze fietsroutes Limburg. Voor een heerlijk fietsvakantie Limburg of Zuid-Limburg. Je kunt een fietsvakantie Limburg met bagagevervoer en hotel boeken maar ook op eigen gelegenheid een fietsvakantie Limburgse heuvels samenstellen. Fiets bijvoorbeeld van hotel naar hotel Limburg of boek een hotel Zuid-Limburg met fietsverhuur en fietsarrangement.

Waarom voor een fietsvakantie Limburg kiezen?

Fietsroutes Limburg zijn anders dan elders in Nederland. Zeker anders dan fietsen in Friesland of Groningen. De Limburgse heuvels zijn voor iedere fietser een uitdaging. Het is geen onbekend fenomeen dat wielrenners en mountainbiker het liefst Limburg en met name Zuid-Limburg uitkiezen als ideale plek om te fietsen. Maar zeker ook voor de mensen die op een recreatieve manier willen fietsen komt Limburg ook goed uit. De verschillende fietsroutes Limburg die je hier tegenkomt hebben veel weg van een afwisselende landschap met heuvels. Je krijgt verder ook de gelegenheid om langs de verschillende dorpen te fietsen die allemaal een sfeervol karakter hebben.


Fietsen in omgeving Noorbeek, Schin op Geul.

Kijk maar eens in de omgeving van Noorbeek, Schin op Geul of omgeving Leudal. Fietsen tijdens je fietsvakantie Limburg is genieten. Ook van de sprookjesachtige kastelen die Limburg rijk is. Deze kastelen liggen bijna altijd in de nabijheid van de mooiste fietsroutes Limburg.

fietsen in de natuur

Fietsvakantie Limburg met bagagevervoer.

indien je een fietsvakantie Limburg langer dan 3 dagen boekt, adviseren wij je een fietsvakantie Zuid-Nederland te boeken inclusief bagagevervoer en eventueel inclusief overnachting. Een fietsvakantie Nederland met bagagevoer en overnachting in 3 of 4 sterren hotel is aanzienlijk comfortabeler. Je kunt er ook voor kiezen een verblijf te nemen in een hotel met all inclusive arrangement. Je vindt in Limburg diverse luxe hotels die een fietsarrangement hebben en waar je op all inclusive basis kunt verblijven. Voor een super luxe fietsvakantie Limburg.


Fietsen in Noord-Limburg en de kasteelroute

Wat we ook moeten vermelden is de fiets- en kasteelroute die dwars door Noord-Limburg gaat. In deze blog hebben we speciaal voor jou een aantal leuke fietsroutes op een rijtje gezet. Ben je al lang op zoek naar een geschikte route in Limburg? Dan is het lezen van deze blog zeker de moeite waard. Per route bespreken we de verschillende bezienswaardigheden die je kunt bezichtigen en natuurlijk ook de verschillende activiteiten die er daar worden gehouden. Fietsen is een goede manier om fit te blijven en een gezonde leefstijl te kunnen bewerkstelligen. Geef het stadje Limburg de kans om je alles te laten zien en te ervaren, wanneer het gaat om een ideale fietsroute.

kasteelroute limburg

Fietsroute 1 Limburg: Beegderheide

De route van Beegderheide is ook zo een mooie fietsroute in Limburg. Dit gebied is in het verleden een bebost gebied geweest. Hier lieten boeren hun vee grazen. Daarna werd het gebied optimaal bewerkt waardoor het transformeerde naar een weidelandschap. Het gevolg is dat er nu dieren en planten een thuis van hebben gemaakt. Het kan dus in grote lijnen als een natuurgebied worden gezien. Flora en fauna is geen onbekend fenomeen in Beegderheide. Hier tref je de verschillende mooie planten zoals de klokjesgentiaan, witte en bruine snavelbies, moerashertshooi of klein warkruid. Om al deze planten te beschermen werd er een herstelplan ingevoerd.

fietsvakantie met groep

Molens op deze fietsroute Limburg

In de Beegderheide heb je ook de verschillende molensoorten. Op de fiets is het altijd een uniek moment om een Molen van dichtbij mee te maken. Met je fiets kun je namelijk het plekje rondom de molen verkennen. De startpunt van deze route is te Speckerweg 6081 Leudal. Deze startpunt staat ook bekend als knooppunt 46. Bij fietscafé De Baronshoeve Kasteel heb je de gelegenheid om wat te drinken en jezelf weer op te krikken. Alles bij elkaar kan deze route zeker gecategoriseerd worden als een fietsroute Limburg die je eens zou moeten afrijden. Deze fietsroute is ook geschikt voor een 3 of 2 daagse fietsvakantie Limburg.


Fietsroute 2 Limburg: Fietsen rond de wateren van Roermond

Veel hoeft er niet aangegeven te worden over Roermond. Al bij aankomst in Roermond zal je merken dat het deel uitmaakt van het historisch deel van Limburg. Je zier er namelijk verschillende historische gebouwen. Op het moment dat je de oversteek hebt gedaan over de Maas, dan kom je terecht aan de Neerbeek, langs de Friedesse Molen. Na deze plek te hebben aangedaan kom je terecht in Leudal. Leudal behoort tot een van de mooiste natuurgebieden van Limburg.

wateren rond Roermond

Na het fietsen genieten van drankje en hapje

Nadat je deze fietsroute Limburg hebt afgereden kun je bij Maasterras Kanters terecht om te genieten van een drankje en een hapje. Vanuit deze terras kun je via de route 524571 richting de Nationaal Park de Meinweg rijden. Naast dit alles heb je nog een aantal bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt. Je hoeft dus niet te vrezen dat je fietstocht een eentonig karakter zal hebben. Je route start bij de Maasstraat bij Maasterras Kanters. Daarna is het 53.22 km lang fietsen. Natuurlijk is het altijd goed als je een moment van pauze inlast. Als je bij elkaar zet, dan zul je merken dat de route een hoogteverschil vertoont van 114 m. De Route rond de wateren van Roermond is zeker een om uit te proberen.


Route 3: Fietsen in Limburg door het buitengebied van Maastricht

Route 3 kan gezien worden als een relatief korte route. Het is namelijk 26.21 km en heeft een hoogteverschil van 212 m. Tijdens het rijden van deze route kun je ervan uitgaan dat je gemiddeld 462 calorieën zal verbranden. Speciaal voor de mensen die willen afvallen of hun lijn strak willen houden, is deze route zeker een aanbeveling. Tijdens deze route kun je volop genieten van de natuur en cultuur elementen van Maastricht. Je kunt bijvoorbeeld langs de eeuwenoude Proosdijpark die helemaal in een Engelse stijl is ingericht. Ook kun je genieten van de basiliek die omstreeks de veertiende eeuw is gebouwd. Als je ietsje verder gaat heb je het Geuldal die je helemaal voert naar Sint Gerlach. Op die plek is er een befaamde kasteel te bezichtigen. Fietsen door het buitengebied van Maastricht is zeker een ideale gelegenheid om de andere kant van Limburg te kunnen ontdekken. Tijdens deze route is het mogelijk om te kunnen pauzeren op een geschikte locatie. Een van de pauzeplaatsen is de Brasserie Bie de Groeve. Daar kun je genieten van een frisdrank of iets dergelijks.

omgeving Maastricht

Route 4 fietsvakantie Limburg: Brunssummerheide en omgeving Heerlen

De Brunsummerheid is een gebied met een heuvelachtig karakter. Daarnaast is het ook begroeid met heide, bos, vennen en venen. Wanneer je je bevindt in het brongebied, dan zul je merken dat de hoogveen daar voorkomt. Als je dit gebied in de winter aandoet, dan is de kans groot dat je verschillende vlinders zult spotten. Reptielen en amfibieën hebben ook deze plek omgedoopt tot hun habitat, omdat er hier sprake is van een hoge luchtvochtigheid. Deze fietsroute begint vanaf het centrum van Heerlen en dan ga je richting de noordelijke richting naar Brunssummerheide. Na ongeveer 11.5 km rijden kom je de Schaapskooi tegen. Als je dus voor deze route kiest, mag je je zeker opmaken voor het spotten van schapen. Verder brengt deze route je helemaal langs de Hoensbroek en daar kun je een duidelijk beeld hebben van Kasteel TerWorm. De verschillende historische bezienswaardigheden zullen je altijd een goede indruk kunnen geven hoe rijk dit gebied is. Zo kun je in Heerlen De Oliemolen bezichtigen, een molen die in 16e eeuw is gebouwd. In totaal is deze route 28.27 km lang en het hoogteverschil van deze route is 189 m. Gemiddeld verbrandt je 489 calorieën als het afmaakt. Er is dus vast wel genoeg redenen om voor deze route te kiezen.

fietsvakantie in de natuur

fiets relax banner

Route 5: Rondje Nederweert vanuit Weert

Bij De IJzeren Man is waar je de voeling krijgt. Tijdens deze route kun je ook worden ingeleid over de unieke soorten flora en fauna in het Grenspark Kempen-Broek. Dit alles kun je doen in het Natuur- en Milieucentrum. Maar wat het nog mooier maakt, is dat je verderop in de gelegenheid wordt gesteld om het pracht van de natuur van dichtbij mee te maken. Dit kun je doen als je door de Weerter- en Budelebergen en het Weerterbos fietst. Als je dit gebied doorfietst is het zeker opletten geblazen. Als je geluk hebt kun je namelijk edelherten zien. Aangezien dit een zeldzaamheid is, is het beter om je camera op stand-by te zetten. De Ronde Nederweert vanuit Weert valt zeker in de smaak bij fietsers die op een exotische manier willen genieten van de natuur en prachtige landschappen. Wil jij ook graag op een exotische manier genieten van een fietstocht? Dan hoef je niet meer verder te kijken. Je kunt meteen kiezen voor de fietsroute van Rondje Nederweer vanuit Weert. Na 38.41 km rijden heb je deze route al uitgereden en heb je in totaal 677 calorieën verbrandt.

Nederweert Limburg

Fietsen in Limburg, route 6: Kasteeltuinroute bij Arcen

Route 6 is zeker een mooie route om een fietstocht te maken. Je kunt namelijk door een landelijk gebied en natuur. Verder wordt je ook meegevoerd naar de prachtig aangelegde tuinen van Kasteel Arcen. De mensen die bijvoorbeeld wat inspiratie willen hebben om hun tuin op een unieke manier in te richten, zullen dankbaar gebruik kunnen maken van het beeld dat ze te zien krijgen bij het kasteel Arcen. Verder is het ook zo dat je tijdens het rijden langs bosrijke gebieden gaat die een bepaalde rust uitstraalt. Bedenk je maar eens dat je met de fiets door deze omgeving rijdt om tot rust te komen. Deze route zal je alles geven wat je nodig hebt om bij te komen van de drukte in de stad. Je kunt het samen met vrienden afleggen of je kunt het ook in je eentje doen. Het komt erop neer dat de Kasteelroute bij Arcen een is die je veel zal laten beleven. En dat alles ook nog op een fiets. De starpunt van deze route staat ook wel bekend als knooppunt 53. Dit is aan de Heideweg 5871CR Horst aan de Maas. Kies voor Kasteelroute bij Arcen als je graag zou willen genieten. Vind hier mogelijkheden te overnachten in Arcen met een groep


Route 7: Zuid-Limburg en haar natuur

Route 7 is een van de kortste routes. Het heeft namelijk een totale lengte van 10.46 km. Deze route valt eerder in de smaak bij mensen die pas zijn begonnen met het maken van een fietsroute. Door de afstand hoeven ze op hun eigen tempo te fietsen, zonder dat ze hoeven te vrezen dat ze de eindstreep niet zullen behalen. Als je deze route helemaal uitrijdt dan heb je 184 calorieën verbrandt. Alhoewel deze route de kortste is, mag je ervan uitgaan dat het je tot rust zal brengen. Naast de rust die je zal ervaren, zal je ook nog genieten van de verschillende bezienswaardigheden. Er zijn namelijk verschillende Natuurmonumenten die je tegenkomt tijdens deze route. Een andere unieke bezienswaardigheid is een schaapskooi. Dit is niets anders dan een zogenoemde potstal die als onderkomen voor schapen, die de heide begrazen, gebruikt wordt. Dit en nog meer bezienswaardigheden kun je allemaal in Zuid-Limburg beleven. Het zal een war spektakel zijn om op je fiets dit alles mee te maken. Kies voor de route Zuid-Limburg en haar natuur om op een gepaste wijze kennis te maken met de schoonheid van het plaatsje Limburg.

fietsvakantie nederland korte pauze

Route 8: Vanuit Ell langs de Maasplassen

Fietsen langs de Maasplassen waar er verschillende authentieke dorpjes liggen, is zeker een belevenis die je niet mag missen. Door deze route te rijden kom je automatisch in de ban van het plaatsje Thorn. Dit is een plek met veel bezienswaardigheden. Zeker voor de doorsnee geschiedenisliefhebber is deze plek een ideale uitkomst. Bij Eetcafé De Prairie is waar je begint met het rijden. Los van een startpunt is het ook een ideale plek om wat te kunnen drinken alvorens je een begin maakt met de route. Zoals eerder aangegeven is deze volgepropt met verschillende bezienswaardigheden. Je kunt hierbij denken aan De Grathermolen. De Gratemermolen is een watermolen die in de 15e eeuw is gebouwd. Naast de Grathemermolen heb je ook nog het kasteel De Grote Hegge. Zeker niet te vergeten te bezichtigen is de Abdijkerk. Maar daar stopt het zeker niet met de verschillende bezienswaardigheden. Maar als het om bezienswaardigheden gaat, dan is het beter om het persoonlijk te zien, dan te horen van derden. Zou je graag leuke dingen willen zien en beleven op je fiets? Dan kun je in dat geval kiezen voor de route Vanuit Ell langs de Maasplassen.

kasteel in Limburg

Route 9: Fietsen in Limburg van Gulpen naar Valkenburg

Zoals eerder aangegeven hebben we speciaal voor jou verschillende fietsroutes op een rijtje gezet, omdat we het makkelijker voor je willen maken om een geschikte fietsroute te kiezen voor je fietsvakantie Limburg. Route 9 is de laatste route die we voor je zullen belichten. Deze route loopt van Gulpen naar Valkenburg. Het is een fietsroute die 22.49 km lang is en je kunt er 397 calorieën verbranden als je het afmaakt. Het is misschien niet de langste route en een die je niet zal uitkiezen als je jezelf tot het uiterste wil drijven, maar het is zeker een fietsroute die je in alle rust kan afleggen. Eén van de meest aantrekkelijke fietsroutes Limburg en ook aan te raden voor een fietsweekend Zuid-Limburg.

fietsen in de natuur met hond

Rust in ons dagelijks leven

En rust hebben wij allemaal hard nodig. Zeker tijdens een fietsvakantie Nederland of spirituele vakantie. Vooral als je moet kijken naar de drukte van het dagelijks leven die je op sommige momenten voor even opzij wil zetten. Tijdens deze route mag je je zonder meer klaar maken voor de heuvels die vol zitten met pieken en dalen. En door de route heen kom je verschillende bezienswaardigheden tegen. Je kunt hierbij denken aan het landelijke Schin op Geul en Valkenburg die veel toeristen aantrekt. Bij de route fietsen van Gulpen naar Valkenburg is het een en al genieten!

fiets relax banner

Rust tijdens fietsvakantie Friesland

Indien je langs de Friese Meren fietst, kan je ook dat gevoel van rust krijgen. Mensen die een fietsvakantie Nederland willen boeken vanwege de rust en niet vanwege de heuvels en kastelen, kunnen dus bijvoorbeeld ook voor een fietsvakantie Friesland kiezen. Fietsen langs het water geeft zeker rust!