Fietsvakantie Nederland met hond

Alles over een fietsvakantie Nederland met hond

Fietsvakantie Nederland met hond boeken? Wie meer wil weten over de mogelijkheden om een fietsvakantie Nederland met hond te boeken, vindt op deze pagina de benodigde informatie. Er zijn diverse mogelijkheden om met de hond tijdens je vakantie in Nederland te fietsen. Welke dat zijn? Dat vertellen we hieronder. De hondenfietskar is met een fietsvakantie met hond bijna altijd onmisbaar. Fietservaring met de hond zeker ook!

Individuele fietsvakantie Nederland met hond boeken

Het meest eenvoudige is een individuele fietsvakantie Nederland te boeken. Met een fietskar met hond achter je fiets en al fietsend van hotel met hond naar hotel met hond, kom je al een heel eind. Een vakantiehuis met hond of hondenbungalow Nederland huren en fietsen in de omgeving van de gehuurde accommodatie is ook een goed idee. Al met al zijn er diverse mogelijkheden voor een fietsvakantie Nederland met 1 hond.


Huisje met hond en hondenfietskar huren

Voor een individuele vakantie met hond Nederland en dan in combinatie met een fietsvakantie huur je bij voorkeur een huisje met omheinde tuin en ga je naar de fietsenzaak in de regio om een hondenfietskar te huren. Heb je geen fietsendrager op de auto of ben je met de trein of bus naar je vakantiebestemming gekomen dan kun je naast een hondenfietskar ook fietsen bij de fietsenspecialist huren. Maar let op. Fietsen met een fietskar of hondenfietskar is best wel even wennen. Zeker als je een grote hond hebt en je lange afstanden met de fiets en hond wilt afleggen. Er zijn overigens ook veel hotels en vakantieparken met fietsverhuur in Nederland. Ook vuurwerkvrije hotels Nederland. Prettige voor een vakantie met hond Nederland tijdens Kerstmis en Oud en Nieuw.

fietsen in de natuur met hond

Hotels met hond Nederland en fietsarrangement

Steeds meer hotels met hond in Nederland bieden fietsarrangementen aan. In deze honden hotels Nederland zijn huisdieren niet alleen welkom. Je kunt er ook een fiets en soms hondenfietskar huren en een arrangement met je hond van bijvoorbeeld 2, 3 of 4 dagen boeken. In zo een arrangement met hond zitten dan ook de overnachtingen ( hond meestal gratis ), het ontbijt, diner, huurfietsen en fietskaart of GPS. Deze honden hotels Nederland liggen vaak in de bossen of aan zee en zijn de perfecte locaties voor een luxe weekendje weg met hond Nederland of een korte vakantie. Vind hier een hotel met fietsarrangement. In een aantal van deze hotels met fietsarrangement Nederland zijn honden toegestaan.


Fietsvakantie met hond Nederland en bagagevervoer

Indien je zo een fiets hotel met arrangement in Nederland via één bepaalde hotelketen biedt of bij een honden vakantie specialist is bagagevervoer soms mogelijk. Sommige hotelketens en reisorganisaties kunnen maatwerk leveren als je een fietsvakantie Nederland met hond wilt boeken. Voor groepen kunnen er bepaalde reizen en arrangementen op maat worden samengesteld. Deze zogenaamde groepsreizen met hond zijn ook mogelijk voor wandel vakanties. Je kunt een fietsvakantie Nederland met hond dus ook met een groep boeken. Ook aantrekkelijk in het kader van een vrienden- of familieweekend.


De hond moet ook zelf voldoende kunnen bewegen

Indien je een huisje met hond Nederland en hondenfietskar heb gehuurd en dagelijks lange afstanden met de hond in de fietskar fietst, heb jij als fietser voldoende beweging maar de hond niet. Laat daarom, als dat veilig is en praktisch mogelijk, de hond met de fiets mee rennen of stop onderweg en wandel regelmatig met je huisdier. Een oudere hond zal minder beweging nodig hebben maar jonge honden en bepaalde hondenrassen nemen geen genoegen met alleen een plek in de fietskar of tuin vakantiehuis. En indien je een hotel met hond in Nederland geboekt hebt en van hotel naar hotel fiets met fietskar en hond, zal je hond helemaal te weinig beweging krijgen. Wandel daarom regelmatig met je huisdier en laat deze indien mogelijk en verantwoord stukken naast je fiets rennen.

fietsen met de hond pauze

Speelgoed voor de hond meenemen?

Indien de hond zich tijdens de fietsvakantie gaat vervelen, kan je natuurlijk met je huisdier gaan wandelen of naar bijvoorbeeld een zwemplas gaan waar honden zijn toegestaan. Jonge en actieve honden willen echter altijd wat leuks doen en jij wilt tijdens je vakantie met hond natuurlijk ook tijd voor jezelf. Daarom is het altijd een goed idee om wat honden speelgoed mee te nemen. Uiteraard handzaam en wat makkelijk in een fietstas of handbagage past. Je hond zal er zeker blij mee zijn.

Fietsvakantie met hond via Eigenwijze Reizen boeken

Eigenwijze Reizen heeft in Europa diverse fietsvakanties en arrangementen samengesteld waarbij de hond ook welkom is. Voor een fietsvakantie met hond in Duitsland of Frankrijk bijvoorbeeld. Als je een fietsvakantie met hond in Nederland kan je ook bij Eigenwijze Reizen terecht. Het aanbod fietsvakanties met hond in Nederland is beperk, wees er daarom snel bij en wacht niet tot je een last minute fietsvakantie Nederland met hond kunt boeken of andere goedkope vorm van een actieve vakantie met je huisdier.


In welke provincies een fietsvakantie met hond boeken?

Je kunt bijna overal een leuke fietsvakantie Nederland met hond boeken maar in Gelderland en Drenthe vind je de meeste bossen, natuur en ruimte. In deze bosrijke provincies vind je ook de meeste honden hotels en vakantieparken met hond. Voor een fietsvakantie met hond aan het water huur je bij voorkeur een huisje aan het water in Zeeland, Noord-Holland of op de Waddeneilanden of boek je een arrangement bij een honden hotel aan zee Nederland. Nederland is een ideaal vakantieland voor een fietsvakantie of weekendje weg met de hond.