Fietsvakantie Nederland 5 dagen

Vind hier beste aanbieders voor een fietsvakantie Nederland 5 dagen

Wil je een 5 daagse fietsvakantie Nederland boeken? Een goed idee. Hier vind je de beste aanbieders voor een 3, 5, 7 of 8 daagse fietsvakantie Nederland. Boek een fietsvakantie Nederland 5 dagen met bagagevervoer en fiets van hotel naar hotel. Kies voor een individuele vakantie met de fiets of een groepsfietsvakantie. Ook met de elektrische fiets.


Waarom is een 5 daagse fietsvakantie in Nederland zo populair?

Fietsvakanties van 5 dagen binnen Nederland zijn populair en dan met name 5 daagse fietsvakanties Limburg, Drenthe, Overijssel en Friesland. Maar ook een fietsvakantie Nederland 5 dagen langs de Nederlandse kust is aantrekkelijk. Een korte fietsvakantie Nederland is te overzien. En als je een last minute fietsvakantie Nederland boekt, kan je prima inspelen op de verwachte weersomstandigheden. Fietsen met regen en veel wind is dus niet nodig.


Bij wie kan je het beste een 5 daagse fietsvakantie boeken?

Het ligt er een beetje aan of je een individuele fietsvakantie wilt boeken, single fietsreis of een ander type groep fietsvakantie maar de specialisten in dit soort reizen zijn met name SNP Reizen, Eigenwijze Reizen, ANWB Reizen, Voordeeluitjes en TUI. Ook Fital en Aktivatours zijn bekende spelers als het gaat om 3 of 5 daagse fietsreizen met bagagevervoer binnen Nederland. Ook als je een fietsvakantie Nederland wilt boeken met overnachting in een goed hotel of pension.

fietsvakantie in de natuur

Voordeeluitjes, hotelarrangement met fiets

Je kunt in plaats van een geheel verzorgde fietsvakantie Nederland 5 dagen, ook kiezen voor een hotelarrangement met fiets. In zo een hotelarrangement zitten meestal overnachtingen, fietskaarten en huurfietsen inbegrepen. Zo en hotel fietsarrangement is meestal op basis van halfpension en boek je bijvoorbeeld als last minute bij Voordeeluitjes. Ook de Fletcher hotels bieden fietsarrangementen in Nederland aan.


Fietsvakanties Nederland met het hele gezin

Het is ook mogelijk een 3, 5 of 7 daagse fietsvakantie met het hele gezin te boeken. Ook met bagagevervoer en inclusief overnachting in een gezinsvriendelijk hotel. Fietsen met kinderen tijdens de vakantie is extra genieten. Zeker als de kinderen al wat ouder zijn en zelfstandig langere afstanden kunnen fietsen.


Fietsvakantie Nederland 5 dagen van hotel naar hotel

Een fietsvakantie van hotel naar hotel is populair in onder andere Nederland, Belgiƫ, Duitsland en Luxemburg. Het is leuk om telkens in een ander fietshotel te overnachten en te genieten van een ontbijtbuffet en diner in buffetvorm. Meestal overnacht je in een 3 of 4 sterren hotel. Soms heeft zo een hotel een binnenzwembad en sauna. Ideaal als je na een lange fietsdag wilt relaxen in de sauna en overdekte zwembad.

fietsvakantie nederland korte pauze

Fietsvakanties met bagagevervoer Nederland.

Nagenoeg alle georganiseerde fietsvakanties Nederland zijn inclusief bagagevervoer. Je kunt je dus richten op het fietsen en kunt het vervoer van de bagage overlaten aan de reisorganisatie waar jij je fietsvakantie Nederland 5 dagen geboekt hebt. Zeker als je van hotel naar hotel fiets, is het fijn dat bij aankomst in het fietshotel je bagage al aanwezig is en je moe en voldaan onder de douche kunt stappen.


Welke 5 daagse fietsvakantie Nederland past bij jou?

Indien je kiest voor een fietsvakantie Nederland van 5 dagen en fiets van hotel naar hotel, speelt je fiets conditie een grote rol bij de keuze welke fietsreis te boeken. Als je bijna nooit fiets, is het wellicht niet verstandig een fietsvakantie in het heuvelachtige Zuid-Limburg te boeken. Kies een vakantie met de fiets uit die past bij je conditie.

fietsvakantie ontspannen groep

5 daagse fietsvakanties voor senioren

Indien je de 50 of 55 bent gepasseerd kan je zeker nog wel binnen Nederland een wandel- of fietsvakantie boeken. Er worden in on land fiets groepsreizen geselecteerd voor senioren. Daar kan je dan alleen aan mee doen als je een bepaalde leeftijd hebt bereikt. Je fiets meestal van hotel naar hotel en de dagelijkse fietsafstand varieert van 15 tot 20 kilometer. Je kunt zo een senioren fietsvakantie ook boeken met een elektrische fiets.


Fietsvakantie met de hond, geen goed idee

Een fietsvakantie Nederland 5 dagen met de hond boeken is geen goed idee, ook niet als je huisdier goed getraind is. Je bent als fietser met hond aansprakelijk voor schade door jouw hond aan anderen veroorzaakt. Daarnaast is de kans veel groter dat je tijdens een fietstocht zelf een ongeval krijgt.

Dadels, noten, water en bananen

Als je dagelijks een 20 tot 60 kilometer fiets, heb je niet alleen een goede conditie nodig maar verbruik je ook veel energie. Je hebt suikers en goede koolhydraten nodig die snel opneembaar zijn. Deze vind je onder andere in bananen en dadels.


Noten en energie op de fiets

Ook noten leveren veel energie op en bevatten magnesium, ijzer, zink en andere mineralen. Die heb je nodig voor je spieren. Kies bijvoorbeeld cashewnoten, amandelen en walnoten, dan heb je ook een mooie aanvulling op je omega vetzuren. En deze noten bevatten ook nog eens meervoudig onverzadigde vetzuren. Goed voor het cholesterol en het hart.

fietsvakantie met groep

Voedingssupplementen en water

Een fietsvakantie van 5 dagen of langer kan ook binnen Nederland intensief zijn, goede voeding en voedingssupplementen kunnen belangrijk zijn te ondersteuning. Dat je tijdens een fietsvakantie Nederland van 5 dagen veel moet drinken staat buiten kijf. Zorg goed voor jezelf en voor elkaar en bereid ook een korte fietsvakantie Nederland goed voor.