Fietsroutes Noord-Brabant

Fietsvakantie Noord-Brabant, mooiste fietsroutes Noord-Brabant

Boek een individuele fietsvakantie Noord-Brabant en stel je fietsvakantie Nederland samen op basis van deze leuke fietsroutes. Fiets van hotel naar hotel of boek een luxe hotel Noord-Brabant met fietsarrangement. Er zijn ook hotels in Noord-Brabant met fiets of E-Bike verhuur. Een fietsvakantie Noord-Brabant kan prima gecombineerd worden met een bezoek aan een leuke stad. Je kunt ook een groepsfietsvakantie Brabant boeken.

Fietsvakantie Noord-Brabant inclusief fietsroutes en bagagevervoer.

Je kunt er ook voor kiezen een fietsvakantie Noord-Brabant inclusief bagagevervoer, overnachting en fietsroutes te boeken. Dat is ook mogelijk in het kader van een single fietsvakantie Nederland of groepsfietsvakantie. Kijk bijvoorbeeld eens naar de aanbiedingen van TUI, Eigenwijze Reizen of SNP Reizen. Voor een single fietsvakantie Noord-Brabant op basis van halfpension, zie de single fietsreizen van TUI. Deze fietsroutes Noord-Brabant vind je ook terug in deze georganiseerde fietsvakanties en fietsarrangementen met bagagevervoer en overnachting.


Fietsroute 1: Rondje Mill, Uden en Kasteel Tongelaar

Eén van de mooiste fietsroutes Noord-Brabant. Bij deze route ga je langs de Langenboomse Bossen over een lang fietspad. Als je geluk hebt, kun je dan ook op enkele open plekken orchideeën zien groeien. Verder is er ook een dal van de Lage Raam waar je tussen weilanden, akkers en bosperceeltjes kunt fietsen. Het geheel laat je veel denken aan een avontuur. Er zijn ook nog bruggen die je ook moet oversteken. Als je over deze bruggen rijdt ga je langs de Peel-Raamstelling. Hier heb je nog de gelegenheid om enkele kazematten te bezichtigen. Zoals jezelf kunt zien is er in dit gebied veel bezienswaardigheden. Bij deze mooie fiets route Noord-Brabant heb je verder ook de Korenbloem. De Korenbloem is een korenmolen die helemaal uit het jaar 1477 dateert. Het is zonder meer een ware lust om door de Rondje Mil, Uden en Kasteel Tongelaer te fietsen. Met deze route start je bij Dennendijk, 5453KG bij Mill en Sint Hubert. Zoek je naar een geschikte route in Noord-Brabant? Dan kun je kiezen voor de route Rondje Mill, Uden en Kasteel Tongelaar.

fietsvakantie ontspannen groep

Route 2: Fietsen door Brabantse land

Deze route, Brabantse Land, is ongeveer 55.71 km lang en het voert je helemaal dwars door de polders van Noord-Brabant. Daarnaast is het zo dat je ook nog volop kunt genieten van de gezellige dorpjes die er daar te vinden zijn. Je kunt hierbij denken aan dorpen zoals Den Hout, Mad en Raamsdonksveer. Bij deze route start je bij Camping de Heidelust. Deze camping ligt midden in de bosrijke omgeving die het hart vormt van Brabant. Dit gebied bevindt zich net buiten Molenschot en hierdoor is het mogelijk om een gezellige tijd te maken. De route Brabantse land is zeker een route die je kan uitkiezen om West Brabant beter te leren kennen. Wat je zeker als hemels zal ervaren is de rust en de natuur tijdens de route. Het enige wat je nodig hebt is een fiets om het gebied fietsend te verkennen. Er zijn verschillende pauzemomenten die je tijdens een fietsroute kunt inplannen. Als je tijdens deze fiets route graag een tussenstop zou willen maken, dan kun je dit doen bij Madame Délicieux Brasserie & Delicatessen. Om deze fietsroute af te maken moet je 55.71 km fietsen. Dit is zeker een afstand om jezelf uit te dagen tot het uiterste te gaan. Je kunt deze fietsroute in Brabant ook uitsmeren over meer dagen.


Route 3: Fietsroute Noord-Brabant, Dwars door de Strabrechtse Heide

Heb je gekozen voor de route die dwars door de Strabrechtse Heide gaat? Dan kun je je opmaken voor een prachtig beeld van uitgestrekte heidevelden waarop er ruim driehonderd schapen aan het grazen zijn. Als je het geluk aan je zijde hebt, dan is het best mogelijk dat je de herder en zijn kudde tegenkomt op je pad tijdens het fietsen. Een van de vele unieke bezienswaardigheden is ongetwijfeld het Kasteel Heeze. Kasteel Heeze behoort tot een van de prachtige rijksmonumenten van Nederland. Het kasteel laat je veel denken aan de periode tijdens de achttiende eeuw. Verderop het traject zal je ook opmerken dat er ook rechthoekige bospercelen zijn. Deze fiets route Noord-Brabant die dwars door de Strabrechtse Heide loopt is zeker een die je op een bijzondere manier tot rust laat komen. Het startpunt van deze fiets route is aan de Hoijerstraat 5711 PV Someren. Omdat er leuke en prachtige bezienswaardigheden zijn, is het goed om je fototoestel bij de hand te hebben. De mooiste landschappen kun je op die manier vastleggen om altijd een herinnering te hebben aan zo een bijzondere fietstocht. Als je deze fiets route hebt afgemaakt heb je dan in totaal 32.39 km gefietst.

fietsers op de heide

Route 4: Rondje Milsbeek, Cuijk, Boxmeer, Gennep

Zou je graag een rondje willen rijden door Milsbeek? Dan is route 4 zeker iets voor je. De naam Milbeek wordt niet meer zo vaker gebruikt. In de plaats wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van de naam Kroonbeek. In het plaatsje Boxmeer kun je altijd genieten van een kop koffie om jezelf wat energie in te pompen. Dit gebied staat ook vooral bekend om de Kelten die hier hun vee hielden en ook nog op een primitieve manier hun land bebouwden. Bij deze fietsroute krijg je alles wat je nodig hebt om te kunnen genieten van een stukje authenticiteit. Bij het Parkeerplaats centrum aan de Pastoodrijk, 7596DC, Gennep, Limburg maak je een start met deze route. In totaal moet je 37.47 km fietsen voordat je de eindstreep behaalt. Natuurlijk kun je dit doen op je eigen tempo, maar het is altijd goed als je jezelf uitdaagt. Zeker met een groepje vrienden zal deze route een heel gezellige zijn om af te leggen. Ben je van plan om te kiezen voor een gezellige fietsroute? Dan is de route Rondje Milsbeek, Cuijk, Boxmeer, Gennep zeker een goede optie.


Route 5: Kleine Maasroute

Zou je graag een prachtige uitzicht van De Maas rivier willen hebben? Dan kun je kiezen voor deze routen. Met zo een uitzicht krijg je zonder meer een ander beeld van de natuur en heb je ook nog romantische landerijen die je eveneens ook kunt bezichtigen. De aparte rivierlandschap, de dijkhuisjes en de kenmerkende monumentale gebouwen behoren zeker tot de bezienswaardigheden die je tegenkomt. De verbinding met het ‘vaste’ land wordt gevormd door twee pontjes ter plekke zult aantreffen. Als je alles bij elkaar zet, dan kom jezelf tot de conclusie dat het zeker de moeite waard is om voor deze route te kiezen. De startpunt van deze route is bij de sluisweg 5367NJ OSS. Van daaruit zijn er verschillende punten die je zal tegenkomen en als leuk zal ervaren. Het enige waarvoor je moet zorgen is om met een gezellige groep mee te rijden. Als je dat doet, dan kun je ervan uitgaand at het zeker een fietstocht wordt die je niet zo snel zal vergeten. Maak zeker gebruik van deze unieke gelegenheid en kies voor de route Oss. Deze route is zeker ook voor de mensen die pas zijn begonnen met het afleggen van lange afstanden.

fietsen langs de Maas

Route 6: Kasteelroute Oisterwijkse Vennen en Loonse en Drunense Duinen

Het Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen kan gezien worden als een unieke plek die uitgestrekte stuifzandgronden omvat. Een perfecte locatie voor een wandel- of fietsvakantie Nederland. Als je verder op gaat dan zal je merken dat er veel water voorkomt. Het gaat hier om de Oisterwijkse Vennen. Maar wat het geheel synchroon laat lopen zijn ongetwijfeld de kastelen die er zich bevinden tussen deze twee parels. Bij deze route zijn er een paar historische gebieden waar je langs heen zal gaan. Een van die plekken is de Nemerlaer. In dit gebied heb je het kasteel Zwijnsbergen. Het kasteel heeft een apart ontwerp en je zult ook nog genieten van de inrichting. Tijdens het rijden ga je ook langs de Strijdhoeve. Nadat je Strijdhoeve hebt gezien, rijd je verderop Oisterwijk binnen. Door deze route af te leggen met de fiets wordt je in de gelegenheid gesteld om op een bijzondere manier de geschiedenis in te duiken. Maar de natuurlandschappen is waar je van onder de indruk zal zijn. Deze zogenoemde kasteelroute begint bij Stenenheulweg 5062SW Oisterwijk. Twijfel je nog over een route waar je kunt genieten van een prachtige uitzicht? Dan kun je kiezen voor deze kasteelroute.

fiets relax banner

Route 7: Fietstocht rondom Breda door de stad en bos

Tijdens je fietsvakantie Brabant moet je Breda bezocht hebben. Bij deze fietstocht begin je bij Camping De Heidelust en je gaat helemaal door Breda en de prachtige omgeving die je er tegenkomt. Bij de eerste vijf kilometers van deze route ga je langs slingerende landweggetjes en je koerst naar Bavel. Wat je ook tegenkomt zijn de boerderijen die een authentiek karakter hebben. Het leuke van deze wegen is dat ze omringd zijn door weilanden en bomen. Je kunt je dus goed voorstellen dat er zelden sprake is van windstilstand en het lucht wordt op een natuurlijke manier gezuiverd door de bomen. Deze fietstocht loopt ook door het Mastbos. Het Mastbos kun je zien als een van de oudste naaldbossen van Nederland. Een opmerkelijke detail over dit bos is dat het sinds het jaar 1515 hout aan de adel van Breda levert. Er zijn genoeg bezienswaardigheden die je op deze route tegen komt. Deze route is 43.21 km lang en je zult merken dat er een bepaalde gezelligheid heerst op de route. Je kunt ervoor kiezen om deze route in je eentje of met vrienden af te leggen. Het ligt helemaal eraan wat jezelf wil hebben.


Route 8: Door de Kampina en de Oisterwijkse Bossen en Vennen

Wil je graag kennis maken met de prachtige heide van Brabant? Middel deze route kun je op een unieke manier dit voor elkaar krijgen. Het enige wat je hierbij moet doen is om ervoor te zorgen dat je fiets in orde is. Met een totale afstand van 30.24 km wordt je uitgebreid in de gelegenheid gesteld om ervoor te zorgen dat je je op een hoog of laag pitje de route kan afleggen. Soms is het nodig om jezelf uit te dagen en ervoor te zorgen dat je weer fit ben. Enkele bijzondere bezienswaardigheden die je in dit gebied zal tegenkomen zijn de heidevelden die helemaal zijn uitgestrekt. Naast uitgestrekte heidevelden zijn er ook naaldbossen te vinden. Het is een en al een unieke samensmelting van alles wat de natuur te bieden heeft. De Bezoekerscentrum Oisterwijk is ook zo een plek waar je terecht bent om je uit te leven. Bij deze route begint de gezelligheid al bij Natuurpoort Nemerlaer. Vergeleken met de andere route kan er wel gesteld worden dat het relatief kort is. Het heeft namelijk een totale afstand van 30.24 km. Het is zeker genieten op deze route.

Brabantse Vennen

Fietsroute 9: Noord-Brabant, Rondje Eindhoven

Het plekje Eindhoven heeft vele titels op zijn naam staan, maar dat zeker niet alleen. Eindhoven staat ook wel bekend als een plaatsje die een belangrijk deel van de economie vertegenwoordigt. Maar Eindhoven heeft ook nog verschillende plekken waar je op een ontspannen manier kunt fietsen. De fietsroute Rondje Eindhoven l laat je in een keer de drukte van de stad doen vergeten. Dit gevoel heb je vooral wanneer je de omgeving van Oirschotse of Strabrechtse nadert. Verder heb je ook nog de gelegenheid om door het stadsdeel Woensel en Eckartdal. We kunnen eindeloos doorgaan met het opsommen van leuke plekken en bezienswaardigheden, maar per slot van rekening is het beter als je voor jezelf dit alles kan ervaren. De gezelligheid is zo hoog dat je dit alles liever zelf meemaakt, dan dat je het van anderen moet horen. In dit kader kun je bijvoorbeeld denken aan Het Kasteel, de grachten, de ijskelder, de boerderijen en alles wat erbij komt kijken. Het is zeker een unieke plek om een fietstocht te maken. Het biedt namelijk een unieke mix van gezelligheid om je fietstocht en fietsvakantie Noord-Brabant op een leuke manier te kunnen ervaren.