Fietscruise vakantie Nederland

Fietscruise vakantie Nederland, leuke fiets- en vaarvakantie.

Waarom een fietscruise vakantie Nederland boeken? Wie eens een bijzondere fietsvakantie Nederland wil plannen en ook van een vaarvakantie houdt, doet er goed aan om te kijken bij het aanbod Fietscruise vakanties Nederland. Dat is een combinatie van een verzorgde vaarvakantie Nederland en fietsvakantie. Fietsen, varen en genieten dus. Boek nu een 3, 4, 5, 6, 7 of 8 daagse fiets- en vaarvakantie Nederland. Vergelijk de aanbiedingen.

fital fietsvakanties banner


Bij wie je fietscruise vakantie Nederland boeken?

Je boekt deze bijzondere fiets- en vaarvakantie binnen Nederland bijvoorbeeld via Fital fiets- wandelreizen, De Jong Intra of ANWB vakanties. Bij deze vertrouwde reisorganisaties kan je ook andere actieve vakanties Nederland boeken, bijvoorbeeld een wandelvakantie Nederland. Wat betreft een fiets- en vaarvakantie binnen Nederland heb je diverse mogelijkheden. Zoals een 6 daagse fietscruise vakantie Friese Meren en IJsselmeer of een 5 daagse fiets- en vaarvakantie West-Nederland en Zeeland. Genieten op het water en tijdens je fietstocht.


Voor wie zijn fiets- en vaarvakanties binnen Nederland geschikt?

Dee fiets- en vaarcruises zijn geschikt voor iedereen met een redelijke conditie en voor iedere leeftijd. Je kunt bij zowel Fital, De Jong Intra als ANWB Reizen een dergelijke vakantie Nederland boeken als je “fietsniveau 1 hebt”. Dat wil zeggen dat je een paar uur per dag kunt fietsen en het fijn vindt om op de fiets de omgeving te verkennen waar de boot of het schip is aangemeerd. Je kunt dus ook een fietsvakantie Nederland boeken in combinatie met zo een cruise als je 70 bent of een gezin bent met kinderen. Overigens kunnen ook niet fietsers aan zo een fietscruise deelnemen. Het fietsen is in feite een “extra”.

fietsvakantie met groep

Fietscruise vakantie Nederland op basis van volpension

Je kunt zo een luxe fiets- en vaarvakantie op basis van volpension of halfpension boeken. Als je zo een actieve vaar en fietsvakantie Nederland boekt, kan je de keuze maken. Met dieetwensen kan zelfs op een schip zoals op de MS Calypso, MS Dutch Melody zeker rekening worden gehouden. U verblijft als het ware in een varend 3 of 4 sterren hotel waar je tijdens je fietsvakantie op en bij het water ook overnacht. Ook zéér aantrekkelijk als je bijvoorbeeld 12,5, 20 of 30 jaar getrouwd bent en als huwelijks jubileum cadeau en elkaar een onvergetelijke en romantische ervaring wilt bieden.


Voor hoeveel dagen kan je een fietscruise vaarvakantie Nederland boeken?

Je kunt zo een bijzondere fiets- en vaarvakantie Nederland al boeken voor 3 dagen. Leuk als je met dit type actieve vaarvakanties wilt kennismaken. Echt vaar- en fietsplezier heb je als je een fietscruise vakantie Nederland voor minimaal 5, 6 of 7 dagen boekt. Stel je voor dat je een 7 daagse cruise- en fietsvakantie Nederland boekt en het IJsselmeer, Texel, Alkmaar aan doet en in de Schoorlse duinen kunt gaan fietsen. Tegelijk een natuurvakantie, vaarvakantie én stedentrip Nederland in één. Zo leuk en gevarieerd kan een vaar- en fietsvakantie binnen Nederland zijn.

fietsen langs het strand

Eigen fiets of huurfiets?

Bij een fiets- en vaarvakantie Nederland maak je gewoonlijk gebruik van je eigen fiets of e-bike. Het is meestal wel mogelijk een goede fiets of E-Bike via de fiets vakantie organisatie te huren. Zeker als je in de duinen, in de Limburgse heuvels of op de Waddeneilanden gaat fietsen, is het van belang een goede fiets ter beschikking te hebben met versnellingen of een E-Bike. Om zadelpijn te voorkomen is het belangrijk dat het zadel op je fiets flexibel is en dat je fietstassen op je fiets hebt. Je wilt waarschijnlijk onderweg wel picknicken en regenkleding meenemen voor “als het weer tegen zit”.


Voordelen gecombineerde fiets- en vaarvakantie Nederland

Meedoen aan een fietscruise vakantie Nederland van bijvoorbeeld 3, 5 of 7 dagen biedt veel voordelen en dat zijn niet alleen de praktische:

  • Het is een compleet verzorgde fiets- en vaarvakantie inclusief bagagevervoer en overnachting.
  • Je kunt zo een actieve en romantische fiets- en vaarvakantie boeken op basis van volpension.
  • Je ziet nog eens wat van het mooie Nederland.
  • Een vakantie op of aan het water geeft mentale rust.
  • Je bent in goed gezelschap, je medereisgenoten zijn “gelijk gestemd”.
  • Je kunt zo een fietscruise vakantie Nederland ook als last minute boeken.
  • En 3 daagse fiets- en vaarvakantie Nederland is ook aantrekkelijk in het kader van een weekendje weg.
  • Voor iedereen aantrekkelijk, ook alleenstaanden en 60 en 70 plussers.
  • In feite verblijf je in een luxe en varend hotel met fietsarrangement.