Fietsroutes Zeeland

Mooiste fietsroutes Zeeland

Fietsvakantie Zeeland boeken? Fietsen in Zeeland kan gezien worden als één van de leukste fietsvakanties van Nederland. Fietsen langs de Zeeuwse kust is genieten. In je eentje, met je gezin, vrienden of collega’s. Iedereen houdt van Zeeland. De vraag is echter, wat zijn de mooiste fietsroutes van Zeeland? Wij geven je onderstaande tips. Ook interessant als je van hotel naar hotel Zeeland wilt fietsen. Veel plezier met deze fietsroutes Zeeland. Deze fietsroutes bieden je de mogelijkheid een fietsvakantie Nederland van 5 dagen te boeken.

8 daagse fietsvakantie Zeeland

Indien je echter 1 fietsroute Zeeland per dag doet en telkens in een ander luxe hotel met fietsarrangement overnacht, kan je er een 8 daagse fietsvakantie Zeeland van maken. Wij bieden je hier ook 8 leuke fietsroutes Zeeland aan. Voor een luxe fietsvakantie Nederland.


Rondje Schouwen-Duivenland

Genieten van de stadswallen, poorten en historische monumenten in en rondom Zierikzee? Dit alles kun je beleven tijdens een fietstocht door Schouwen en Duivenland. Eén van de belangrijkste pijlers die je in acht moet nemen, is dat de omgeving je letterlijk en figuurlijk de sfeer van het eiland laat inademen. Er is namelijk sprake van een rijke geschiedenis en door de verschillende bezienswaardigheden live, fietsend, te bekijken, kun je zelfs de voeling krijgen hoe het in het verleden precies aan toe gegaan is. En dit doe je natuurlijk niet op de gangbare manier, maar op een unieke manier. Je gaat met je fiets door de verschillende gebieden en dat is zeker een ervaring op een unieke manier.

fietsen in de duinen

Fietsen naar Zierikzee

Zierikzee staat ook wel bekend als een stad die een rijke geschiedenis heeft en is de kans groot dat je verschillende monumenten kan bezichtigen. Een van de bekende monumenten die je zeker tegenkomt, is de St. Lievens Monstertoren. Daarnaast heb je ook nog de molen Den Haas. Al deze mooie bezienswaardigheden maken het zeker de moeite waard om deze route uit te kiezen. De startpunt van deze route is bij Hoofpoort 8, 4301AT Schouwen-Duivenland. De startpunt staat ook bekend als knooppunt 8. Rondje Schouwen-Duivenland is zeker een leuke route om te rijden.


Fietsen door Zeeland, Route 2: Rondje Vlissingen

Een algemene opmerking van deze route is dat het gaat om een lange route. Voor de mensen die voor het eerst een fietsroute zal maken, is deze route niet zo interessant. Maar zou je het uiterste uit jezelf willen halen? Dan is deze route zeker iets voor je. Deze route geeft je een prachtige indruk over de kustlijn van dit Zeeuwse plaatsje. Vlissingen behoort verder ook tot een van de zeventien beschermde stads- en dorpsgezichten die zich in Zeeland bevindt. Ga je fietsen tijdens de zomerperiode, dan is de kans groot dat je veel toeristen en Vlissingers zal tegenkomen. Aan de zuidelijke kant van het pier heb je een windorgel. Deze is gemaakt van bamboepijpen waarin er verschillende gaten zijn aangebracht. Als de wind krachtig genoeg is, dan kun je volop genieten van een geluid die veel weg heeft van een koor. Verder zijn er ook verschillende molens te zien.

Start fietsroute

Deze route start bij Boulevard Evertsen, 4382 AG Vlissingen. Ben je tijdens het fietsen uitgeput en zou je graag willen pauzeren? Dan zijn er verschillende plekken waar je dat op een geschikte locatie kunt doen. Route Rondje Vlissingen moet je zeker eens meemaken.

boulevard van Vlissingen

Fietsen door Zeeland, Route 3: Zuid-Beveland

In Zuid-Beveland mag je uitkijken naar strakke akkerlanden die een belangrijke rol vervullen voor de landbouw en fruitteelt. Op het schiereiland tussen de Ooster- en Westerschelde is men erin geslaagd om het wassende water tegen te houden. Het gevolg hiervan is dat men het vruchtbaar land bewerkt heeft. Het gebied laat je veel denken aan de 3e en 4e eeuw, toen dit stukje nog niet bestond en helemaal met water bedekt was. Vanaf de middeleeuwen werd dit stukje ingepolderd en heeft het een ontwikkeling gemaakt tot wat het vandaag de dag is.

Veel ruimte om te fietsen in Zuid-Beveland

Zuid-Beveland is een gebied die nooit de kans gekregen heeft om dichtbevolkt te worden. Dit is omdat er in het verleden steeds een strijd was tussen water en land. De meeste mensen vonden het daardoor minder interessant om zich daar te vestigen. Maar het voordeel hiervan is dat er een ongekende rust op het eiland heerst. Je kunt je dus voorstellen dat je met de fiets een ontspannen trip maakt. Bij Oostweg 4444SL Goes is waar je je start maakt met deze route. Vanaf de start van deze route is er alleen maar gezelligheid. Stap op je fiets en geniet van de vele bezienswaardigheden waarmee je onderweg getrakteerd wordt.


Fietsen door Zeeland, Route 4: Schouwen-Duiveland route

Het gebied van Schouwen-Duivenland representeert een unieke Zeeuwse fietsroute. WIl je graag langs oude buitenplaatsen, kerkjes en de overs aan de Oosterschelde? Dan mag je meteen op het zadel van je fiets klimmen. Burgh-Haamstede kun je bereiken door vanuit Bike Totaal Vernon te rijden. Onderweg rijd je langs de Graanhalm. Dit is een korenmolen die in 1847 is gebouwd. Als je verder rijdt kun je voor jezelf zien hoe een onvoltooide kerk eruit ziet. Het gaat hier om de Haamstede kerk. Maar daar blijft het zeker niet bij, omdat je ook nog een glimp kan pakken van Slot Haamstede, een rijksmonument die je helemaal terugvoert naar de dertiende eeuw.

De Vroongronden

Bij deze fietsroute in Schouwen-Duiveland heb je ook nog de Vroongronden. Dit is een natuurgebied en je kunt fietsen naar de Renesse, een oud ringdorp die zich bevindt dichtbij de zestiende-eeuwse Jacobuskerk. In ditzelfde gebied heb je de gelegenheid om langs de Slot Moermond te rijden. Er is nog veel meer te beleven tijdens zo een prachtige route. Bij Bike Totaal Verton is waar het allemaal begint. Het fietsen, zal je tijdens deze route op een aparte manier ervaren. Verder bestaat er ook de gelegenheid om te pauzeren bij de zogenoemde pauzeplaatsen.

fietsvakantie met groep

Route 5: Rondje Grijpskerke, Domburg en Vrouwenpolder

Bij Duinhotel Breezand is waar het bij deze route allemaal begint. Het Nationaal Landschap Walcheren heeft “alles in huis” om je de beste zijde van Zeeland te laten zien. Het eerste wat je zal opvallen zijn de oudste delen van het landschap. Je kunt in dit kader denken aan de historische duinerij, de kreekruggen en de poelen die door lage, open komgebieden zijn ontstaan. Als je het totaalplaatje van al deze prachtige elementen bij elkaar zet, dan zul jezelf tot de conclusie komen dat het gebied ooit bedekt was met water. Tijdens deze route is het onmogelijk om het kasteel Westhove niet te spotten. De prachtige torens en de robuuste burcht zullen je aandacht meteen vangen.

Exotische fietstocht

Een rondje rond de Grijpskerke, Domburg en Vrouwenpolder rijden is een van de meest exotische fietstocht die je kunt maken. De meeste mensen die voor zo een fietstocht kiezen willen graag op een aparte manier ontspannen en tegelijkertijd ook genieten van een stukje rijke geschiedenis. De route is 33.73 km lang en je zult merken dat het zeker de moeite waard is om te rijden. Een van de pauzeplaatsen van deze route is het fietscafé Brasserie Dune.


Fietsroute Zeeland nummer 6: Noord Beveland, Wissenrijke, Colijnplaat, Kortgene

Dit is zeker één van de mooiste fietsroutes van Zeeland
Route 6 is zeker een ideale route om het noordelijk deel van Midden-Zeeland te verkennen. Het eiland wordt middels drie dammen en een brug in verbinding gebracht met het vasteland. De eerste dijken werden in 1014 aangelegd, nadat het gebied te maken gehad heeft met een grote stortvloed. Daarnaast heeft men destijds ook ervoor gekozen om de terpen te verhogen. In 1134 was er weer sprake van een stormvloed waarna men erover toe gegaan is om heel Noord-Beveland te omdijken. Korenmolen De Onderneming is ook een van de vele bezienswaardigheden die je tijdens deze route zal tegenkomen. Na Korenmolen De Onderneming zijn er daarna verschillende molens die je onderweg zult zien. Uiteraard heb je altijd de mogelijkheid om even te stoppen om van het geheel te genieten of een foto te maken. Het moge duidelijk zijn dat bij het rijden van deze route je niet zal vervallen in een saaie bui of een eentonige beeldvorming. Het is een en al genieten tijdens deze route. Deze fietsroute start bij de Strandhoekweg 4493NS Noord Beveland. Het is ongeveer zo een 51.49 km lang. Lang genoeg om veel te kunnen bezichtigen!

fiets relax banner

Fietsen door Zeeland, Route 7: Langs de kust en Zeeuws-Vlaamse molens

Langs de kust en Zeeuws-Vlaamse molens fietsen is ook een mooie fietstrip die je kunt maken. Deze route heeft een totale afstand van 36.65 km en gemiddeld kun je het heeft een hoogteverschil van 41 m. Om een begin te maken met deze fietsroute moet je je aanmelden bij de Molenkreek. In deze omgeving heb je de Hulster Molen die in het jaar 1884 werd gebouwd ter vervanging van een andere molen die was omgevallen. Onderweg zul je kennis maken met de Nieuwerkerkse kreek. Daarna is het de bedoeling dat je in Breskens terecht komt. Hier ga je langs twee korenmolens. In dit gebied krijg je het gevoel dat je alles op een ontspannen manier kunt doen. Met je fiets door deze omgeving rijden zal dus zonder meer als prettig worden ervaren. Een mooie bijkomstigheid is dat je in de buurt gebruik kunt maken van een mobiele fietsservice. Dit heeft meer te maken met een mobiele werkplaats, speciaal voor het repareren van fietsen. De fietsroute lang de kust en Zeeuws-Vlaamse molen is zeker een om uit te kiezen als je op zoek ben naar een unieke gelegenheid om plezier te hebben met je fiets.


Route 8: Rondje Veerse Meer via Veere en Kortgene

Deze fietsroute past bij iedere fietsvakantie Zeeland. In de omgeving van het Veerse Meer is het een en al op volle teugen genieten. Om met de route te starten maak je je opwachting bij recreatiegebied De Piet. Er is een prachtige paadje aanwezig die je helemaal voert naar het charmante Veere. Hier kun je genieten van De Koe, een korenmolen die in het jaar 1909 is gebouwd. Verder ga je bij deze route ook voorbij de Vrouwenpolder en de Pelgrimskerk die je helemaal terug voert naar het jaar 1622. Zoals jezelf kunt merken is deze route qua historie heel erg boeiend. Met de fiets de plek verkennen zal het alleen maar leuker maken. Kan je niet aan een stuk door rijden en zou je graag een pauze willen inlassen? Dan is er altijd Fietscafé Snackpoint Wimpie waar je dit kunt doen. Hier kun je namelijk genieten van een frisdrank of iets wat je op dat moment graag zou willen nuttigen. Deze route is ongeveer 49.25 km lang en het hoogteverschil is op 30 m. Ben je nog niet helemaal uit voor welke fietsroute je moet kiezen? Dan kun je altijd gaan voor Rondje Veerse Meer via Veer en Kortgene.

zeilen op het Veerse meer

Route 9: Poortvliet, Stavenisse en Annaland

Route 9 is de laatste fietsroute Zeeland die we in deze blog belichten. Hopelijk heb je nu al een beeld voor welke fiets route Zeeland je wil gaan kiezen. Zoals eerder aangegeven beschikt Zeeland over verschillende interessante routes die je kunt uitkiezen. Een van de omgevingen die je zeker moet aandoen is de route van Poortvliet, Stavenisse en Annaland. Deze route is bij de meeste fietsers bekend als een route waarbij je jezelf kan uitdagen. Het is een route die namelijk 40.29 km lang is. Ook deze fietsroute is omgeven door historische bezienswaardigheden. Je kunt hierbij denken aan de molen De Korenaar in Poortvliet en de molen Stavenisse in, hoe kan het ook anders, Stavenisse. Het startpunt van deze fiets route Zeeland begint allemaal bij De Korenaar, die je kunt bereiken via de Molenstraat, 4693BK Tholen. Uiteraard heb je ook de gelegenheid om een pauzemoment in te lassen. Bij Brasserie De Deu-Braek kun je even tot adem komen, zodat je weer fris kan beginnen aan je fietstocht. Route 9 van de Poortvliet, Stavenisse en Annaland behoort zonder meer tot één van de beste fietsroutes die Zeeland je te bieden heeft.