Mooiste fietsroutes Overijssel

Mooiste fietsroutes Overijssel, voor een fijne fietsvakantie.

Wil je een fietsvakantie Overijssel boeken en ben je op zoek naar de mooiste fietsroutes Overijssel? Wij hebben 9 prachtige fietsroutes Overijssel voor je op een rij gezet. Voor een individuele fietsvakantie Overijssel. Of een groepsfietsvakantie. Ook voor een fietsvakantie Overijssel van hotel naar hotel. Je kunt bijvoorbeeld in het geval van een 5, 6 of 7 daagse fietsvakantie in Overijssel van een hotel naar hotel fietsen of een hotel met fietsarrangement boeken.

Hotels Overijssel met fietsarrangement

Indien je bijvoorbeeld een 2, 3 of 4 daagse fietsvakantie Overijssel wilt boeken, kan je ook kiezen voor een hotel Sallandse Heuvelrug met fietsarrangement. Of een hotel met fietsverhuur boeken in de omgeving van Dalfsen, Ommen of Hardenberg bijvoorbeeld. In Overijssel heb je veel mogelijkheden om te fietsen en via diverse sites kan je actuele fietsroutes downloaden. Je kunt in deze prachtige omgeving ook een fietsvakantie Nederland boeken met bagagevervoer.


Waarom een fietsvakantie in Nederland boeken?

Lekker fietsen door exotische plekken en genieten van een bosrijke omgeving, dat is vast wel iets wat we graag zouden willen. In dit artikel geven we je alles wat je moet weten over de mooiste fietsroutes in Overijssel. En elders vind je fietsroutes voor een fietsvakantie Nederland. Je kunt ook een fietsvakantie Overijssel of elders in Nederland met bagagevervoer en inclusief overnachting boeken. Een fiets huren bij het hotel waar je overnacht is bijna altijd mogelijk.


Fietsen in Nederland is gezond, duurzaam en leuk

De mooiste fietsroutes in Overijssel zullen je ongetwijfeld de beste ervaring geven wanneer het gaat om een fietstocht. Hopelijk kun je na het lezen van dit artikel een geschikte keuze maken voor een fietsroute. Fietsen in Nederland is duurzaam. Je vervuilt niets. Het maakt dan hierbij niet uit als je met familie of vrienden een fietstocht wil maken, er is altijd een goede reden om zo een stap te nemen. Op de eerste plaats zorgt fietsen ervoor dat we in topvorm blijven. Op die manier kunnen we een gezonde leefstijl op na houden. Je kunt natuurlijk bij overgewicht afvallen door gezond eten maar regelmatig fietstochten in je eigen regio maken is zeker ook een goed idee.

Verantwoorde keuzes maken bij fietsen en fietsvakanties

Het is je altijd aangeraden om op een verantwoordelijke manier om te gaan met je gezondheid. Fietsen zal dus zonder meer goed aansluiten aan een plan om je gezondheid op peil te houden. Zoals eerder aangegeven zetten we speciaal voor jou verschillende interessante fietsroutes die zich bevinden in Overijssel. Dit zal je zeker kunnen gebruiken om een fietstocht in te plannen. Ben je geïnteresseerd in de verschillende fietsroutes in Overijssel? Lees dan snel verder! Stel voor jouw fietsvakantie Overijssel jouw eigen fietsroutes samen.

Fietsroute 1: Nationaal Park De Weerribben l

Zeker één van de mooiste fietsroutes Overijssel en misschien wel van heel Nederland.
In het jaar 2004 heeft De Weerribben de titel van de ‘Mooiste plek van Nederland’ binnengehaald. Dit was vooral te danken aan de verschillende prachtige landschappen waarmee je getrakteerd wordt. Je kunt hierbij denken aan open water, rietlanden en moerasbossen. Fietsroute van De Weerribben l is zeker een geschikte plek waar je terecht kunt om een leuke fietstocht te maken. Het unieke van deze fietsroute Overijssel Weerribben 1 is dat je mag rekenen op een afwisselende route. Deze afwisselende route brengt met zich mee dat je verschillende bezienswaardigheden tegenkomt. Het start- en eindpunt is het TOP Blokzijl. Kies je voor fietsroute De Weerribben l, dan zul je 40.35 km moeten fietsen om het traject af te maken. Genoeg om je te laten zweten en gezellig met elkaar overweg te zijn. Heb je nog geen idee waar van Overijssel je moet fietsen? Dan kun je kiezen voor Nationaal Park De Weerribben l.

Fietsroute 2: Nationaal Park de Weerribben lll

Deze fietsroute staat vooral bekend om een van de moerasbossen binnen Europa die een belangrijk rol inneemt. Voor verschillende vogelsoorten, zoogdieren en insectensoorten is de Weerribben lll een belangrijke thuishaven. Dit omdat het land omgeven is door open water en rietlanden. Het komt erop neer dat je tijdens het fietsen door zo een fietsroute altijd de mogelijkheid hebt om te kunnen genieten van een stukje natuur. Zeker met familie of vrienden zal dit een gezellige tijd zijn. Al helemaal als je je moet bedenken dat er verschillende exclusieve scenes te zien zijn op de plek. Dit vertaald zich naar de verschillende eendenkooien die je in het gebied vindt en natuurlijk kun je ook nog live meemaken hoe De Weerribben precies onderhouden wordt. Het start- en eindpunt van deze route is het Bezoekerscentrum De Weerribben. Wat we zeker niet moeten vergeten om te vermelden is dat er plaatsen zijn waar je een pauze kunt inlassen. Een van de plaatsen is de tjaskermolen. Los van dat je hier tot rust komt, kun je ook nog genieten van zo een unieke molen. Als je nog geen beslissing hebt gemaakt voor een fietsroute Overijssel, dan kun je het best kiezen voor de route Nationaal Park de Weerribben lll.

Fietsroute 3 Overijssel: Sprookjesachtige kastelen rondom

Zoals je al aan de naam een bepaalde indruk krijgt, kan er gesteld worden dat bij deze route je inderdaad het gevoel krijgt dat je bezig ben met een sprookje. Deze mooie fietsroute Overijssel heeft een totale afstand van 45.25 km en begint op de parkeerplaats te Diepenheimsedijk, 7475MX Hof van Twente. Bij deze route begin en eindig je op dezelfde plek. Ook bij deze fietsroute krijg je de mogelijkheid om langs verschillende leuke plekken te rijden. Bij deze fietsroute maak je kennis met watermolen Den Haller. Deze molen werd namelijk in het jaar 1169 gebouwd. Dat is dus een poosje terug. Door de boeren zou deze molen gebruikt worden tot 1970. Daarna is het altijd open gebleven voor het publiek. Heb je tijdens deze fietsroute behoefte aan een pauze? Dan kun je die nemen bij Restaurant de Hoeve. Daar kun je rustig tot adem komen zodat je weer fris kan starten met je fietstocht. Het moge duidelijk zijn dat deze route een veelzijdig karakter heeft waarvan je zeker van zult genieten. Maak vandaag nog een beslissing en kies voor deze route als je meer aan de kant hangt van gezelligheid. Je zult er gegarandeerd geen spijt van hebben.

Fietsroute Overijssel 4: Hardenberg, Diffelen en Rheeze

De geschiedenis van deze fietsroute Hardenberg, Diffelen, Rheeze voert ons helemaal terug naar een slot van een Utrechtse bisschop. In de periode 1230 diende het als een belangrijk grensstadje en werd op baisis daarvan begrensd. De Burchterveld is waar je doorheen kunt fietsen als je kiest voor deze route. Dit veld is ontstaan in de 20e eeuw en je kunt nog steeds de veenrestanten zien. Te Diffelen kom je een van de negen stuwen in de Vecht tegen. Deze zorgen namelijk ervoor dat de waterstand van deze regenrivier gereguleerd wordt. Aan de noordkant van de vechtoever heb je ook nog de verschillende oude buurtschappen Diffelen en Rheeze. Uiteraard zijn ze elk omgeven door hun eigen es. En zo kunnen we doorgaan met de verschillende leuke bezienswaardigheden die je kunt tegenkomen. Het enige wat je moet doen is om ervoor te zorgen dat je fiets in orde is en dat je klaar bent voor het afleggen van een fietstocht die 33.13 km lang is. De startpunt van deze fietsroute is te Europaweg, 7771BK Hardenberg. Op dezelfde plek is waar je ook zult eindigen. Een van de pauzeplaatsen die aan deze route is gekoppeld is De Oelemölle. Dit is een korenmolen die zich in in Hardenberg.

Fietsroute Overijssel 5: De Regge en de Sallandse Heuvelrug

Fietsroute De Regge en de Sallandse Heuvelrug is ongeveer 55.44 km lang. Ook deze behoort tot de mooiste fietsroutes Overijssel. Alvorens je aanvangt met zo een route moet je wel ervan zeker zijn dat je in staat ben om zo een lange afstand af te leggen. Als je pas begint met fietsen kun je liever voor een andere fietsroute kiezen. Maar wil je jezelf uitdagen en zou je graag meer uit jezelf willen trekken? Dan is deze route zeker iets voor jou. Concreet betekent een dagje fietsen in Salland dat je mag rekenen op een gezellige sfeer en dat is alles wat je nodig hebt tijden een fietstocht. Bij zo een route kun je starten met een kopje koffie en wat lekkers bij Eetcafé de Droadnagel. Op die manier dat je voldoende energie om op je fiets te klimmen en te beginnen aan je tocht. Daarnaast rijd je tijdens de fietstocht langs gloeiende bossen en heide. Het heeft in ieder geval alle ingrediënten in huis om ervoor te zorgen dat je het als zeer leuke zal ervaren. Met deze route begin je bij Eetcafe De Droadnagel en daar is precies waar je ook zal eindigen. Los van al het leuke wat deze fietsroute te bieden heeft, krijg je ook nog een unieke windmolen te zien: De Wippe!. Deze fietsroute moet je zeker uitkiezen als je op zoek ben naar gezelligheid.

Fietsroute Overijssel 6: De Wieden: ronde de Beulakker

Door de pittoreske dorpen is waar deze route je heen leidt. Ben je eens fietsend door De Wieden gegaan? Zo nee, dan moet je ervoor zorgen dat je dit tenminste een keer doet. Je zult zelf merken dat je met volle teugen zal genieten van de rustige wateren en aan de andere kant de bedrijvigheid die te merken zal zijn bij de verschillende jachthavens die je al daar zal zien. Bij deze route start je bij het Sint-Jansklooster die in de Molenstraat gevestigd is. Daarnaast heb je ook nog het bezoekerscentrum. Het bezoekerscentrum is een historisch straatje, helemaal omgeven met veenwerkershuisjes. Deze route heeft je alles te bieden wat de doorsnee fietser zoekt. En daarom is het goed om te weten welke aspecten deze allemaal behelzen. Tast je nog in het duister voor wat betreft het uitkiezen van een gedegen fietsroute? Dan hoef je bij deze niet meer te aarzelen om te kiezen voor de route De Wieden. Je zal ongetwijfeld genieten van al hetgeen deze route je te bieden heeft. Het enige waarvoor je moet zorgen dat is dat je goed gehumeurd op je fiets stapt.

Fietsroute 7: Rondje kasteel Twickel en de Borkeld

Als je een fietsroute uitkiest wil je graag dat er een leuke sfeer heerst. Een van de leukste routes die zich in Overijssel bevind, is de route van Rondje kasteel Twickel en de Borkeld. Als je deze route hebt afgerond wil dat zeggen dat je ongeveer 65.30 km hebt gereden. Ideaal voor een fietsvakantie Overijssel van bijvoorbeeld 3, 4 of 5 dagen. Genoeg om je te laten zweten en ook nog verschillende leuke bezienswaardigheden te kunnen bezichtigen. Het startpunt van deze route begint bij Camping & Restaurant De Poppe. Als je eenmaal begonnen ben met je fietstocht, ga je langs de Borkeld. Wat er komt bij kijken is dat je een authentiek stukje meekrijgt: het Elsenerveld en -veen. Maar deze fietstocht bereikt een climax wanneer je het landgoed Twickel aan doet. Het gaat hier om de grootste particuliere landgoed van Nederland. Daarop heb je een imposant kasteel met voorhof, tuinen en bijgebouwen. Als we alles bezienswaardigheden op een rijtje moeten zetten, dan is één alinea niet genoeg om dit alles op te sommen. Pauzeplaatsen heb je ook bij deze fietsroute. Een van de pauzeplaatsen vindt je bij Camping de Poppe Markelo. Het komt erop neer dat je alles meekrijgt voor een gezellige fietstocht.

Fietsroute Overijssel 8: Dwarsgracht en de Muggenbeet, De Wieden

Fietsroute 8 Overijssel, mag dan relatief kort zijn, maar het kan zonder meer gerekend worden tot één van de mooiste fietsroutes Overijssel. Zeker doen bij een fietsvakantie. Een fietsroute die je veel fun zal laten beleven. In dit gebied heb je moerassen die dichtbegroeid zijn en vindt je ook nog de dennenwolfsklauw, moeraswolfsklauw, blonde zegge en slank wollegras. Verder zijn er ook nog verschillende soorten dieren die je kunt spotten. Heb je ooit eens een aalscholver gezien? Als dat niet het geval is, dan heb je bij deze fietsroute een unieke kans om dit te kunnen meemaken. Daarnaast zijn er ook andere roofvogels die in dit gebied voorkomen en die je tijdens je fietstocht ook zal kunnen bezichtigen. Bij deze fietsroute maak je een aanvang bij het toeristische stadje Blokzijl bij het Toeristisch Overstap Punt. Verder zijn er ook andere natuurplekken die je ook van zult genieten. Zeker voor de doorsnee boswandelaars is deze fietsroute een aangename beleving. Zoals eerder aangegeven is deze relatief kort. Dit maakt het ideaal voor mensen die pas beginnen met het maken van een fietstocht. Omdat het kort is, kun je op je eigen tempo de route afmaken. Route Dwarsgracht en de Muggenbeet, De Wieden is zeker een route die moet afmaken.

Fietsroute Overijssel 9: Rondje Haaksbergerveen

Alle fanatieke fietsers zullen zichzelf zeker kunnen uitdagen op de route Rondje Haaksbergerveen. Deze fietsroute in Overijssel is ongeveer 44.34 km lang en is zeker een prachtstuk. Ideaal voor bijvoorbeeld een 3 daagse fietsvakantie Overijssel. Althans, als we ervan moeten uitgaan wat het allemaal te bieden heeft als je het zal afrijden. Hierbij kun je denken aan grazende Schotse Hooglanders. Maar wat zeker indruk op je zal maken is de drassige hoogveen en weidse heidevelden in combinatie met bosjes en graslanden. In de meeste gevallen is het zo dat je in de verte een kudde schappen kunt spotten die aan het grazen zijn. Dit zal zeker een rustgevend effect op je hebben. Wanneer het gaat om natuurschoonheid dan is de route Rondje Haaksbergerveen toch wel een waarvan je kunt zeggen dat het veel te bieden heeft. De startpunt van deze route is bij de Broekheurnerweg 62, te Bike Totaal Landewe. Hier kunt je trouwens genieten van een overheerlijke bakkie koffie. Wil je onderweg een pauze inlassen? Dan kun je deze het best doen bij de Fietscafé. Loop je al lang met het idee om een fietstocht te maken in Overijssel? Dan is de route Rondje Haaksbergerveen zeker een route die je serieus moet overwegen. Het is zonder meer genieten!