Mooiste fietsroutes Drenthe

Mooiste fietsroutes Drenthe, voor jouw fietsvakantie Nederland.

Hier vind je de mooiste fietsroutes Drenthe. Zodat je zelf je fietsvakantie Drenthe kunt samenstellen.

Ben je van plan om te gaan fietsen tijdens je vakantie in Nederland en kies je voor een fietsvakantie Drenthe? Dan zijn er verschillende fietsroutes in Drenthe die je kunt afleggen. Er zijn verschillende redenen waarom je zou kunnen kiezen voor een fietsvakantie Drenthe. Eén daarvan is dat je bij diverse reisorganisaties een 4, 5, 6 of 7 daagse fietsvakantie Drenthe inclusief bagagevervoer en overnachting kunt boeken. Ook zijn er veel hotels in Drenthe met fietsarrangementen. Ideaal voor een fietsweekend Drenthe met zijn 2.


Van hotel naar hotel Drenthe fietsen.

Je kunt besluiten van hotel naar hotel Drenthe te fietsen en gebruik te maken van één van de mooiste fietsroutes Drenthe. Je kunt ook deel nemen aan een single fietsvakantie Drenthe of een groepsvakantie Drenthe waarbij fietsen voor de dag invulling zorgt. Welk type fietsvakantie Drenthe jij ook zoekt, de provincie Drenthe heeft alles in huis voor een mooie fietsvakantie Nederland. Net zoals bij de mooiste fietsroutes in Overijssel, kan je ook door bossen en landgoederen fietsen. Genieten maar.


Waarom een fietsvakantie Drenthe boeken?

Drenthe is ongetwijfeld één van de meest aantrekkelijke provincies om een fiets- of wandelvakantie te boeken. Je vindt in Drenthe honderden kilometers aan goede fietspaden waarbij je vaak door bossen en heidevelden fiets. Ook ideaal voor een single fietsvakantie Nederland.
Daarnaast vind je in Drenthe veel fietscafé s en luxe hotels in de bossen met fietsverhuur en fietsarrangement. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over de leukste fietsroutes in Drenthe. Dit zal je nog meer inspireren om de stap te nemen om te gaan fietsen. Fietsen kun je in je eentje doen, maar je kunt het ook gezellig met een paar vrienden doen. Het ligt eraan wat jezelf leuk vindt. In dit artikel geven we aan welke natuurgebieden je per fietsroute je tegenkomt. Verder geven informeren we je ook over de afstand van een bepaalde fietsroute. Het al dan niet hebben van eet- en drinkgelegenheden vermelden we ook erbij. Na het lezen van dit artikel ben je grondig geïnformeerd over de verschillende fietsroutes die je hebt in Drenthe.

Overnachten tijdens je fietsvakantie Drenthe

Je kunt natuurlijk een hotel met fietsarrangement in Drenthe boeken of tijdens je 4, 5, 6 of 7 daagse fietsvakantie Nederland van hotel naar hotel rijden. Een andere idee is om een huisje met sauna in Drenthe te huren en dan bij voorkeur een vakantiehuisje met infraroodsauna. Een huisje met ligbad en sauna is nog beter. Dan kan je na een pittige fietsdag lekker gaan relaxen en je spieren ontspannen. Huur een huisje met sauna Drenthe in de nabijheid van één van de mooiste fietsroutes Drenthe. Zie hieronder.


Fietsroute 1 Drenthe: Esdorpen en Saksische boerderijen-route

Zeker één van de mooiste fietsroutes Drenthe. Boerderijen en idyllische Esdorpen zijn typische kenmerken die onlosmakelijk verbonden zijn met het stadje Drenthe. Een fietsroute maken die door de Esdorpen en oude Saksische boerderijen lopen, is dan ook ondenkbaar als je in Drenthe mocht verblijven. De knooppunten van deze route heeft Assen als start- en eindpunt. Het leuke van deze fietsroute is dat er veel bezienswaardigheden zijn. Zo kom je tot de ontdekking dat er indrukwekkende Saksische boerderijen zich bevinden als je voorbij de Drentsche Aa fietst. Daarnaast kun je je ook opmaken voor de authentieke landschappen die je ook zal tegenkomen in dit gebied. Fietsen door de Esdorpen en Saksische boerderijen-route kan zeker gerekend worden tot een activiteit die je zeker niet wil missen. Dit traject kun je in je eentje afmaken, maar je kan ook ervoor kiezen om met vrienden een gezellige fietstocht van te maken. Voor welke optie je dan ook mag kiezen, het is altijd gezellig fietsen door de Esdorpen en Saksische boerderijen in Drenthe!

Fietsen in Drenthe, Route 2: Rondje rond Assen-route

De 2e fietsroute Drenthe die we je kunnen aanbevelen is de Rondje rond Assen fietsroute. Eén van de mooiste fietsroutes Drenthe. Deze fietsroute zal zeker in de smaak vallen bij echte natuurliefhebbers. Wie een fietstocht over deze route wordt getrakteerd op de prachtige en omvangrijke natuurlandschappen die veel voorkomen in Drenthe. Het start en eindpunt van deze route is het Duurzaamheidscentrum Assen. Naast de verschillende natuurlandschappen zal je ook de verschillende brandheuvels uit de ijzertijd kunnen bezichtigen. Verder kun je tijdens het rijden ook nog een glimpje pakken van het monument Lancaster, het oude Asserbos, verschillende heidevelden en meer. Wil je genieten van het fietsen, dan kom je zeker aan je trekken door het Rondje rond Assen-route aan te doen. De Rondje rond Assen-route heeft een afstand die gelijk is aan 38 km.

Fietsroute 3 Drenthe: Barbizon van het Noorden-route

Fietsroute Barbizon van het noorden, die 40 km lang is, is ook een van de prachtige fietsroutes die in Drenthe voorkomt. Als je besluit om te fietsen door het Barbizon van het Noorden route, dan mag je je opmaken voor de verschillende schilderlocaties die je langs de Drentse Aa zal tegenkomen. Door te fietsen door deze route, maak je kennis met het Drentse landschap zoals die eruit zag rond 1900 en op die manier wordt je op een unieke manier in gelegenheid gesteld om te genieten van al hetgeen Drenthe te bieden heeft. Verder kun je bij deze fietsroute diverse schilders locaties bezichtigen. Je kunt live meemaken hoe meesterlijk de werken zijn van de schilders Johan Dijkstra en Willem Roelofs. Het startpunt van het Barbizon van het Noorden-route is bij het Drents museum en vervolgens eindig je in de Drentse stad Balloo. Het leuke van dit alles is dat een bezoek die je aan het museum op een andere manier ervaren wordt. Dit behoort tot een van de punten die het fietsen in Drenthe zo uniek en interessant maakt. Heb je nog geen keus maakt waar je graag zou willen fietsen? Dan kun je kiezen voor de Barbizon van het Noorden-route.

Fietsen door Drenthe, route 4: Assen-Drouwenerveld Route

Een bijzonder mooie fietsroute in Drenthe is de Assen-Drouwenroute. Eén van de mooiste fietsroutes Drenthe. Met een totale afstand van 49 km, heeft deze fietsroute alles in huis om je een gezellige tijd te bezorgen. Deze fietsroute stelt je in de gelegenheid om langs de Gasselterveld, Drouwenveld en boswachterij Grolloo te fietsen. Allemaal leuke plekken die je zeker een keer moet bezoeken. Middels het fietsen kun je dit op een unieke manier voor elkaar krijgen. Door de ligging van deze fietsroute kun je ook nog door de twee bekendste hunebedden heen gaan. Het gaat hier om de D17 en D18. De Assen-Drouwenerveld Route begint in Assen. Dat wil zeggen dat je kunt genieten van de verschillende prachtige landschappen die je ter plekke zal tegenkomen. Denk maar aan de verschillende Heidevelden, bossen en vennen. Hiermee is er dan ook in één keer aangegeven dat mensen die veel waarde hechte aan de natuur zeker zullen genieten hier. Een van de belangrijkste reden waarom je tenminste een keer zou moeten kiezen voor de Assen-Drouwenerveld Route, is omdat hier zich het grootste ven bevindt: Het Lunsmeer! Met of zonder vrienden of familie, tijdens een fietstocht door de Assen-Drouwenerveld Route zal je zeker genieten.

Route 5: Stroomdal-route, fietsen langs De Drentsche Aa

De Stroomdal-route, die ongeveer 52 km lang is, valt bij de meeste fietsers in de smaak. Vooral als je de buurt wil verkennen is dit zeker een route om uit te kiezen. Tijdens zo een fietstocht door deze route zal je merken dat het geen saaie of eentonige vertoning zal zijn. Zo zal je bijvoorbeeld kunnen genieten van de omvangrijke plekken die te vinden zijn in Drenthe. Het oude esdorp Loon is de start- en eindpunt van de route. De Drentsche Aa is ook een van de plekken waar je langs gaat als je voor de fietsroute kiest. Het unieke van de Drentsche Aa is dat het gerekend wordt tot een de best bewaarde beek- en esdorpenlandschap in West Europa. Daarnaast kun je ook een prachtige indruk krijgen van de verschillende hunebedden. Je gaat langs de omgeving van Kampsheide en zie je, hoe kan het ook anders, de prachtige esdorpen.

Fietsvakantie Drenthe, route 6: Historische TT-route

Attentie attentie voor alle geschiedenisliefhebbers! De Historische TT-route is zeker voor jou weggegeld, als je een hart hebt voor geschiedenis. Het historisch karakter van deze fietsroute is verankerd in het gegeven dat er tussen 1925 en 1954 tijdens de TT oude circuits werden afgewerkt door de eerste TT rijders. De belevenisroute maakt deel uit van de vele unieke routes die je kunt vinden in Drenthe. Deze fietsroute heeft een lengte van 67 km en het start- en eindpunt bevindt zich in Assen. Onderweg kun je ervoor kiezen om een bezoek te brengen aan het TT circuit van Assen. Daarnaast is er ook nog de Herinneringscentrum Kamp Westerbrok, Hunebed D27 en het Drents museum die je kunt aandoen. Zoals jezelf kunt zien valt er veel te beleven als je voor de Historische route kiest. Waar jij graag een tussenstop wil maken, mag jij uiteraard zelf uitkiezen. Het gaat erom dat je het naar je zin moet hebben en het voor jou als gezellig ervaren moet worden. Voor de Historische TT-route kun je kiezen als je nu nog geen besluit hebt gemaakt. Wat als een paal boven water staat is dat je geen spijt van zal hebben.

Fietsen door Drenthe, route 7: Puur Drenthe-route

Zou je graag een langere fietsroute willen uitkiezen, dan kun je het best gaan voor de Puur Drenthe-route. Deze route heeft een totale lengte van 67.2 km. Het mooie van deze fietsroute is dat je een stop kunt maken bij verschillende knooppunten. Daarnaast heeft deze alle ingrediënten om je een perfecte beleving te geven die je veel laat denken aan een cultuurrijke en natuurrijke ervaring. Als je eenmaal een start hebt gemaakt in Assen, dan ga je langs verschillende plekken. Een van de plekken waar je langs gaat is Kamp Westerbork. Daarnaast zijn er verschillende knooppunten die een cultureel erfgoed karakter hebben en dorpen die een sfeer uitstraalt van middeleeuwse brinken. Zeker niet te vergeten zijn de Saksische boerderijen die je ook onderweg zult zien. Een van de bijzondere eigenschappen van deze route is dat het voor iedereen iets leuks te beleven is. Dit heeft meer te maken met de verschillende knooppunten die je zult vinden bij deze fietsroute. Ben je op zoek naar diversiteit en wil je graag korte afstanden vermijden? Dan is de Puur Drenthe -route zeker iets voor jou. Je zult zeker genieten met volle teugen!

Route 8: Vamberg dak van Drenthe – Col du VAM Rondje vanuit Noordscheschut

De route Vamberg dak van Drenthe – Col du VAM Rondje vanuit Noordscheschut is zeker ook een goede fietsroute voor elke fietser die een gezellige tijd wil meemaken. Deze fietsroute is voor iedere fietser die zich op welk niveau dan ook bevindt. Dus ook voor beginnende fietsers is dit een fijne fietsroute Drenthe. Het gaat om een traject van om en bij 25.1 km. Zeker als je je hebt voorgenomen om het rustig aan te nemen tijdens het fietsen, kun je voor deze fietsroute kiezen. Een uniek gegeven van deze fietsroute is dat het startpunt te bereiken is met openbaar vervoer. Je kunt dus ook met de trein naar Drenthe reizen en bij een hotel een fiets of E-Bike huren. Kies een hotel Drenthe met fietsarrangement uit welke niet van een treinstation Drenthe af ligt en toch midden in de natuur. Kijk bijvoorbeeld eens naar hotels in de omgeving van Noordscheschut of Assen.

Fietsroute 9 Drenthe: Havelterbergroute

Verder heb je ook nog de Havelterbergroute in Drenthe. Om deze route af te leggen, zal je 54 km moeten fietsen. Als je door deze route fiets zal je meteen merken dat je een goede indruk krijgt van alles wat het stadje Drenthe je te bieden heeft. Je kunt hierbij denken aan typische Drentse dorpen zoals Havelte en Ruinerwold. Verder zal je ook nog kunnen fietsen door de stille gebieden van Drenthe. De Havelterbergroute is zeker ook ideaal voor mensen die gefascineerd raken van een stukje geschiedenis. Zo kun je tijdens het fietsen een groot militair vliegtuig tegenkomen die de Duitsers tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben opgezet. Alles bij elkaar kan er zeker gesteld worden dat het enorm gezellig kan zijn als je kiest voor de Havelterbergroute.
Tips voor tijdens het fietsen in Drenthe

Heb je al een geschikte fietsroute Drenthe uitgekozen, dan kun je ervan uitgaan dat je het zonder meer als gezellig zal ervaren. Maar natuurlijk kun je altijd nuttige toepassen om het fietsen gezelliger te maken. Eén van de belangrijke tips die je zeker moet gebruiken is dat je altijd water bij de hand moet hebben tijdens een fietsvakantie of fietstocht. Als je onderweg dorst krijgt, kun je altijd grijpen naar je fles met water. Zorg er dus voor dat je altijd water in je tas of aan je fiets bevestigd. De tweede tip die je zeker kunt gebruiken is dat je ervoor moet zorgen dat je je fietsbanden in A1 conditie verkeren. Niets is zo lastig als je tijdens het rijden te maken krijgen met een lekke band. Dit zal ongetwijfeld een smet leggen op je fietstrip. Voordat jij je fiets opgaat en begint met rijden, is het dus zeker verstandig om de tijd te nemen je banden te checken.

Met vrienden fietsvakantie Drenthe boeken

Als je pas begint met fietsen, is het goed om eerst te beginnen met een groep vrienden die minder hard fietsen. Dar geldt zeker voor een last minute fietsvakantie Drenthe. Zoek een fietsroute Drenthe op met een mogelijkheid onderweg wat te eten en drinken en stop regelmatig. Zorg voor voldoende nachtrust. Overnacht bijvoorbeeld in een last minute stacaravan Drenthe, dat is goedkoop, avontuurlijk en comfortabel. Op die manier krijg je geen situatie waarbij je ver achter raakt. Een andere nuttige tip die je zeker ook moet toepassen heeft een veiligheidscomponent. Tijdens het rijden moet je niet constant naar het achterwiel van je voorganger staren. Als dit het geval is heb je te maken met een beperkte blikveld en komen onregelmatigheden en obstakels, die voor je liggen, als een verassing. Let er dus op dat je niet constant naar de achterwiel van je voorbijganger staart. Wij wensen je de fijnste fietsvakantie Nederland ooit!